Voor het maken van pasfoto’s voor een rijbewijs, ID of paspoort kon je al bij me terecht. Maar nu ik ook officieel RDW-erkend fotograaf ben kun je bij mij ook online je rijbewijs verlengen of met een categorie uitbreiden. Dat is wel zo makkelijk, want dan hoef je maar één keer naar het gemeentehuis in plaats van twee.

Online rijbewijs verlengen

Om jouw rijbewijs te verlengen kun je in de gemeente Rucphen tegenwoordig kiezen voor twee manieren: gewoon via het gemeentehuis of direct online via de RDW. Als je voor de eerste keer een rijbewijs aanvraagt dan kan dat alleen via het gemeentehuis. Maar hoe werkt het online verlengen van je rijbewijs dan eigenlijk?

De eerste stap is het maken van een digitale pasfoto die ik vervolgens via een beveiligde verbinding naar de RDW doorstuur. Check hiervoor mijn openingstijden. Ik vraag je jouw oude rijbewijsnummer en e-mailadres op te noemen. Deze voer ik in speciale software in, waarna je jouw handtekening op een handtekeningpad zet. Deze handtekening komt op jouw nieuwe rijbewijs te staan. Van de RDW krijg je vanzelf een e-mail met de melding of je jouw rijbewijs inderdaad online kunt verlengen.

Als dat zo is log je in op de website van de RDW en regel je jouw online verlenging zelf verder. De RDW maakt daarna jouw rijbewijs en stuurt je een e-mail zodra die klaar is. Dat is meestal al na een dag of twee. Het nieuwe rijbewijs haal je vervolgens op bij het gemeentehuis en je levert je oude rijbewijs in. Controleer wel eerst even of je daarvoor een afspraak moet maken.
Wil je of kun je niet online verlengen? Regel het dan op de oude manier via de gemeente.

Voor meer uitleg kijk je deze Youtube-video van de RDW: Hoe verleng je online je rijbewijs?

Pasfoto’s voor rijbewijs laten maken

Wil je pasfoto’s laten maken voor het online verlengen van je rijbewijs of je rijbewijs met een categorie uitbreiden? Bel of mail me dan voor een afspraak, of stap op een woensdag binnen zonder afspraak.