“Ik heb je website gevonden via Google en jouw positieve vibe sprak mij aan”, vertelde Heleen Hooftman mij aan de telefoon. Als talentcoach en gevoelsmens was zij op zoek naar een tekstschrijver voor haar nieuwe website. Heleen werkt vanuit Bilthoven en dat is zo’n 100 kilometer bij mij vandaan. Zonder dat we elkaar ooit live gezien hebben kon ik haar toch helpen met websiteteksten waar zij blij van werd.

Een klik met de klant

Het eerste telefoongesprek duurde ongeveer een half uur en allebei voelden we een klik. Om een prijsindicatie voor het schrijven van websiteteksten op te kunnen stellen vroeg ik haar om het een en ander aan input te sturen. Al eerder had Heleen verschillende brainstormdocumenten opgesteld die vertelden over wat ze doet, hoe ze dat doet en waarom ze dat doet. Die stuk of tien bestanden gaven mij een aardige indruk.

Talentcoaching

Heleen biedt namelijk talentcoaching aan voor verschillende doelgroepen: young talents die nog studeren of pas afgestudeerd zijn, professionals die al volop in hun carrière zitten en organisaties met één of meerdere teams. Zij helpt op een positief onderbouwde manier om erachter te komen wat de drijfveren, competenties en talenten van haar cliënten zijn. Die (her)ontdekken daarmee of zij op de juiste plek zitten of dat een andere functie, baan, werkomgeving of bedrijfscultuur misschien wel beter past.

Bedrijfs-DNA

Toen Heleen eenmaal akkoord was met de offerte gingen we samen aan de slag. De eerste stap was een uitgebreid interview. Om haar potentiële klanten duidelijk te kunnen maken waarom ze voor Heleen moeten kiezen wilde ik precies weten en voelen wat haar anders maakt dan andere talentcoaches. Het zogenaamde bedrijfs-DNA. Heleen moest daar soms even goed over nadenken, en dat is wat ik wel vaker aan ondernemers merk. Het is best lastig om van jezelf te zeggen wat jou uniek maakt. Maar goed, uiteindelijk komt dat toch wel boven water.

Sparren over inhoud en structuur

Tijdens de meerdere meetings op afstand die volgden konden Heleen en ik heerlijk met elkaar sparren over de inhoud, maar ook over de structuur van de website. Zo bedachten we bijvoorbeeld dat de verschillende coachingstrajecten als product aangeboden moesten worden. Met de inhoud kort en bondig omschreven konden we zo duidelijk maken wat de potentiële klant ervoor krijgt.

Blij met het resultaat

Na totaal een uur of drie overleg op afstand, 6 uitgebreide SEO websiteteksten en 12 kortere teksten verder kon Heleens websitebouwer volop aan de slag. Ondertussen is haar website al een tijd live en helpt Heleen haar cliënten inzicht te krijgen wat wel en niet bij hen past. Wil je weten wat het resultaat is of kun je hulp gebruiken van een ervaren en inlevende talentcoach? Kijk dan maar eens op 2fithcs.nl.

Dit project was voor mij een mooie testcase. Eerder zou ik namelijk altijd naar de klant toegereden zijn voor een face to face-gesprek. Maar nu we tegenwoordig allemaal wat meer gewend zijn geraakt aan online overleg is het ook voor mij bewezen dat het helpen bij het schrijven van websiteteksten, maar ook van klantverhalen ook vanaf afstand kan.

Zit jouw bedrijf niet in West-Brabant, maar ben jij wel op zoek naar een tekstschrijver met een positieve vibe voor SEO websiteteksten? Bel of mail me maar. We voelen gauw genoeg of er een klik is.