Overhandiging Moerings Waterplant Magazine - Conntext

Fiona Moerings en Lotte Bol van Waterplantenkwekerij R. Moerings uit Roosendaal vroegen mij of ik voor hen een mooie brochure kon maken. Beide dames hadden al precies in hun hoofd welke uitstraling het magazine moest krijgen: een fancy magazine-stijl op mat papier. Het moest ook het hogere segment aanspreken, want Moerings mag zich niet voor niets Europa’s grootste waterplantenkwekerij noemen.

 

Uitdaging

Er was één grote uitdaging bij het creëren van de inhoud. Als seizoensbedrijf hebben de werknemers van Moerings in de winterperiode tijd om aandacht te schenken aan dit soort activiteiten. Maar omdat er ook mooie sfeerfoto’s van gerealiseerde vijvers in het hoge segment in het magazine moesten komen te staan, liet dat nog maanden op zich wachten. De meeste andere foto’s had ik in de loop van de jaren al voor hen gemaakt, dus dat was geen enkel probleem. Ook het schrijven van de teksten ging als vanzelf.

 

Ontwerp en opmaak

Het ontwerp en de opmaak van het magazine deed ik in samenwerking met Dave de Rooij en Laura Valentijn van M2iD. Allereerst werd er een conceptueel ontwerp gemaakt. Toen ik dit presenteerde waren Fiona en Lotte ervan overtuigd dat we er iets moois van zouden maken. Aan de hand hiervan creëerden we een lekker leesbaar magazine waarbij vooral de foto’s voor aantrekkingskracht zorgen. Korte teksten geven uitleg over het enorme assortiment en de toegevoegde waarde van Moerings voor tuincentra, vijverspeciaalzaken, aquariumspeciaalzaken, groothandels, exporteurs, hoveniers en overheden.

 

Beursseizoen

In de aanloop naar het beursseizoen van begin 2024 was alles voor elkaar en heb ik een pallet vol fraaie magazines aan Moerings kunnen overhandigen, gedrukt op 100% gerecycled papier. Met een stralende glimlach zei Fiona tegen mij: “Het magazine heeft precies de uitstraling gekregen zoals we het in ons hoofd hadden!” En daar word ik dan weer blij van.

Wil jij jouw bedrijf ook met een gedrukt en/of digitaal magazine of boekje in beeld brengen? Waarbij je de ontwikkeling en realisatie aan één projectverantwoordelijke kunt toevertrouwen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op en vertel me al jouw wensen.