Pure Water Group overhandiging Jubileumboek - Conntext

“Kun je even meedenken over een jubileumbrochure i.v.m. ons 25-jarig jubileum?” Dat was de vraag die ik van Bart Ossenblok van Pure Water Group kreeg. Met de zomervakantie voor de deur deed ik een voorstel op basis van een ontwerp van M2iD. Direct na de vakantie mochten we ermee aan de slag. De tijd drong, want tijdens de internationale vakbeurs Aquatech begin november 2023 wilden zij Nederlandstalige en Engelstalige brochures aan hun relaties uitdelen.

 

Interviews

Mijn voorstel was om er geen productbrochure van te maken, maar een mooi hardcover boek met echte verhalen van klanten, leveranciers en collega’s. Verhalen met ervaringen van verschillende mensen, waardoor het duidelijk wordt dat het ontwerpen, bouwen en leveren van systemen voor het meest zuivere water het werk is van vakmensen. Mannen en vrouwen die met hun ziel en zaligheid aandacht besteden aan kwaliteit en betrouwbaarheid.

 

Foto’s

De afgelopen jaren heb ik voor Pure Water Group al menig waterzuiveringssysteem in beeld gebracht. Sommige van die foto’s komen in dit jubileumboek terug. Maar omdat het een boek is met verhalen van mensen, bracht ik ook alle medewerkers in beeld. Zo zien relaties van Pure Water Group welke gezichten er achter het bedrijf schuilgaan.

 

Korte lijnen tijdens realisatie

Nadat ik een groot deel van de content klaar had konden de grafische toppers van M2iD aan de slag om het boek op te maken. De Engelstalige variant was als eerst aan de beurt. Met de collega’s van M2iD bij mij in hetzelfde kantoorgebouw was het makkelijk om regelmatig over hun schouders mee te kijken. Die ultra korte lijnen werken erg prettig en snel.

 

Deadline

Het drukken van hardcover boeken vraagt ook om tijd en aandacht. Terwijl er hier en daar nog feedback kon komen van projectleider Bart Ossenblok, opdrachtgever Pieter Hack en enkele geïnterviewden, kwam de deadline voor het aanleveren van de drukbestanden akelig dichtbij. Door kort op de bal te blijven kon ik de boeken twee werkdagen voor de aanvang van de beurs aan de blije Pieter en Bart overhandigen. Jubileumboeken waarin de ontwikkelingen beschreven staan van een lokaal bedrijf dat wereldwijd bijzonder groot is in de markt van het meest pure water.

Wil jij de toegevoegde waarde van jouw organisatie ook met een gedrukt en/of digitaal boekwerk of magazine in beeld brengen? Waarbij je de ontwikkeling en realisatie aan één projectverantwoordelijke kunt toevertrouwen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op en vertel me al jouw wensen.